Waar zijn de resultaten van mijn opleiding?

Het kan voorkomen dat je de Nationale Studenten Enquête (NSE) hebt ingevuld, maar voor jouw opleiding er geen NSE-resultaten zichtbaar zijn op de website Studiekeuze123.nl. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Te weinig respondenten

Wanneer te weinig studenten van jouw opleiding de NSE hebben ingevuld, dan is het niet mogelijk om de privacy van de studenten die wel hebben deelgenomen voldoende te waarborgen. Daarom geldt dat er minimaal 5 respondenten per opleiding nodig zijn om de NSE-resultaten te tonen op www.studiekeuze123.nl.

De opleiding is niet meer inschrijfbaar

Voor sommige opleidingen is het niet meer mogelijk om je in te schrijven. Dit betekent dat nieuwe studenten zich niet meer kunnen aanmelden voor deze opleiding. Wel krijgen de studenten die al gestart zijn nog de gelegenheid om het de opleiding af te maken.

Omdat www.studiekeuze123.nl met name is gericht op studiekiezers, worden er alleen opleidingen getoond waarvoor studiekiezers zich kunnen aanmelden. Voor niet-inschrijfbare opleidingen is het dus niet mogelijk om de NSE-resultaten tonen. Deze opleidingen zetten de resultaten wel in om het onderwijs te verbeteren.

De opleiding is niet openbaar

Sommige onderwijsinstellingen bieden opleidingen aan waarvan de inschrijving niet openbaar geregeld is, bijvoorbeeld politie-opleidingen. Omdat www.studiekeuze123.nl met name is gericht op studiekiezers, worden deze opleidingen niet getoond. De opleiding doet echter wel mee aan de NSE, zodat het mogelijk is om met de NSE-resultaten het onderwijs te verbeteren.

Man met megafoon op gele achtergrond

Op zoek naar een overzicht van de resultaten?

Op de pagina over de resultaten van de Nationale Studenten Enquête vind je een overzicht van alle gepubliceerde NSE-resultaten.

Lees meer

Landelijk Centrum Studiekeuze

De NSE maakt onderdeel uit van Landelijk Centrum Studiekeuze. Je kunt hier terecht voor actuele en betrouwbare informatie over het hoger onderwijs en studiekeuze.

Nieuws en blogs

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Landelijk Centrum Studiekeuze? Bekijk het overzicht met de meest recente nieuwsberichten en blogs.

Banner Studiekeuze123.nl met mbo-student en havist
Studiekeuze123.nl

Op de website Studiekeuze123.nl vind je informatie over alle erkende hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Op die manier kun je opleidingen goed met elkaar vergelijken.