Opleidingen vergelijken in
één oogopslag

Studiekiezer vergelijkt opleidingen met het overzicht van Studie in Cijfers

Wat is Studie in Cijfers?

Studie in Cijfers® geeft in één oogopslag onafhankelijke, objectieve en vergelijkbare data van opleidingen in het hoger onderwijs. Ook wordt er een vergelijking gemaakt met het landelijk gemiddelde van de studie. De informatie van Studie in Cijfers is onafhankelijk en gebaseerd op informatie uit verschillende landelijk erkende bronnen. Zo kunnen studiekiezers zich gemakkelijk op een opleiding oriënteren en een realistisch beeld vormen. Meer informatie over Studie in Cijfers vind je op www.studiekeuze123.nl.

Lees meer over Studie in Cijfers

Snel naar…

Logo Studie in Cijfers

Je vindt het overzicht van Studie in Cijfers op de opleidingspagina’s van Studiekeuze123.nl. Ook zijn de bijsluiters van Studie in Cijfers zijn onder andere te vinden op de websites van universiteiten en hogescholen. Voor meer informatie over Studie in Cijfers kun je terecht op de website van Studiekeuze123.nl:

Goed om te weten: de informatie van Studie in Cijfers is alleen beschikbaar voor bekostigde voltijd bacheloropleidingen en bekostigde voltijd, deeltijd en duale associate degrees. Voor particuliere opleidingen is er geen informatie op het gebied van Studie in Cijfers beschikbaar. 

“Studie in Cijfers is een initiatief van de studenten- en jongerenorganisaties. Hiermee kunnen studiekiezers zich een goed en betrouwbaar beeld vormen van een opleiding.”

Iris Saarloos,
Productmanager bij Studiekeuze Landelijk Centrum Studiekeuze

Bekijk ook:

NSE

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun hbo- of wo-opleiding.

Banner Studiekeuze123.nl met mbo-student en havist

Studiekeuze123.nl

Op de website Studiekeuze123.nl vind je objectieve informatie over alle erkende hbo- en wo-opleidingen in Nederland.

Studiekeuzedatabase

Met behulp van de Studiekeuzedatabase heb je toegang tot actuele studiekeuzedata en -informatie uit betrouwbare bronnen.