Actuele en betrouwbare informatie
op één plek

Wat is de Studiekeuzedatabase?

De Studiekeuzedatabase bevat waardevolle studiekeuzedata en -informatie over alle erkende opleidingen van hogescholen en universiteiten. Het gaat bijvoorbeeld om arbeidsmarktcijfers, accreditatiegegevens, toelatingseisen, instroomaantallen en studentenoordelen. De informatie uit de Studiekeuzedatabase wordt onder andere benut op de website Studiekeuze123.nl om studiekiezers te ondersteunen bij het vinden van een passende opleiding. Meer informatie over de Studiekeuzedatabase vind je op www.studiekeuze123.nl.

Lees meer over Studiekeuzedatabase

Snel naar…

Ben jij een onderzoeker, beleidsmedewerker, student, decaan, journalist of professional met interesse in actuele data over het hoger onderwijs en studiekeuze? De informatie uit de Studiekeuzedatabase is voor iedereen kosteloos te raadplegen. Voor meer informatie over Studiekeuzedatabase kun je terecht op de website van Studiekeuze123.nl:

“De Studiekeuzedatabase is ontstaan vanuit de behoefte om betrouwbare informatie op één centrale, onafhankelijke plek bij elkaar te brengen. ”

Pauline Thoolen,
Hoofd Informatiemanagement Landelijk Centrum Studiekeuze

Bekijk ook:

NSE

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun hbo- of wo-opleiding.

Banner Studiekeuze123.nl met mbo-student en havist

Studiekeuze123.nl

Op de website Studiekeuze123.nl vind je objectieve informatie over alle erkende hbo- en wo-opleidingen in Nederland.

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers biedt een handig overzicht waarmee je verschillende cijfers over een opleiding kunt bekijken en vergelijken.