Pers en PR

Ben je journalist of een andere vertegenwoordiger van de media? Op deze plek vind je de persberichten van Landelijk Centrum Studiekeuze en de contactgegevens van onze communicatieafdeling.  

Meest recente persberichten

Persbericht – 12 september 2023

Nieuwe naam voor Stichting Studiekeuze123

Stichting Studiekeuze123 heet voortaan Landelijk Centrum Studiekeuze. De nieuwe naam past beter bij de prominente rol die de stichting heeft met betrekking tot objectieve data en informatie over het hoger onderwijs en studiekeuze. Hierbij komen naast de website Studiekeuze123.nl ook andere producten van de stichting meer voor het voetlicht, zoals de Studiekeuzedatabase, Studie in Cijfers en de Nationale Studenten Enquête.

Contact

Telefoon: 030-303 91 00

E-mail: info@lcsk.nl

Over Landelijk Centrum Studiekeuze

Landelijk Centrum Studiekeuze is een stichting die zichzelf ten doel stelt studiekiezers te ondersteunen in het keuzeproces. Een meer doordachte studiekeuze draagt bij aan het terugdringen van uitval in het onderwijs. Enerzijds verzamelen en beheren we objectieve studiekeuze-informatie en anderzijds verspreiden we deze op een toegankelijke wijze aan studiekiezers en onderwijsprofessionals, bijvoorbeeld via de website Studiekeuze123.nl. En jaarlijks voeren we de Nationale Studenten Enquête (NSE) uit. Landelijk Centrum Studiekeuze is een initiatief van het ministerie van OCW, in samenwerking met studenten en het hoger onderwijs.

Meer over onze producten:

Banner Studiekeuze123.nl met mbo-student en havist

Studiekeuze123.nl

De website Studiekeuze123.nl vind je objectieve informatie over alle erkende hbo- en wo-opleidingen in Nederland.

Student vult de Nationale Studenten Enquête in

NSE

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun hbo- of wo-opleiding.

Studiekeuzedatabase

Met behulp van de Studiekeuzedatabase heb je toegang tot actuele studiekeuzedata en -informatie uit betrouwbare bronnen.