Nieuws

NSE 2024 van start

2 min.

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is van start! Van 15 januari tot en met 10 maart 2024 kunnen studenten in het Nederlandse hoger onderwijs hun mening geven over hun opleiding en hogeschool of universiteit.

De NSE geeft inzicht in de studenttevredenheid binnen het Nederlandse hoger onderwijs. Ruim 825.000 studenten, verdeeld over 74 deelnemende onderwijsinstellingen, krijgen hiervoor deze week een uitnodiging in hun mail.

Waarom de NSE invullen?

De resultaten van de NSE laten zien wat studenten vinden van hun opleiding en onderwijsinstelling. Wat gaat er goed en wat kan er nog beter? De resultaten worden onder meer ingezet voor studiekeuze-informatie, voorlichting en de verbetering van het hoger onderwijs. Ook draagt het jaarlijkse onderzoek bij aan de landelijke monitoring van studenttevredenheid.

Wie organiseert de NSE?

De algemene tevredenheid onder wo- en hbo-studenten over hun opleiding blijft hoog en is dit jaar zelfs iets gestegen. 73 procent van de studenten is tevreden met de gekozen opleiding, ten opzichte van 72 procent vorig jaar. 

Meer lezen over de NSE

Landelijk Centrum Studiekeuze organiseert de NSE in opdracht van het Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Hierbij wordt nauw samengewerkt met de studentenorganisaties en onderwijsinstellingen binnen het Nederlandse hoger onderwijs. Onderzoeksbureau MWM2 voert het onderzoek van de NSE uit.

Deel dit artikel via