Nieuws

Stichting maakt nieuwe naam bekend

2 min.

Vanaf 12 september 2023 gaat stichting Studiekeuze123 verder onder de naam Landelijk Centrum Studiekeuze. “De nieuwe naam past beter bij de prominente rol die de stichting heeft met betrekking tot objectieve data en informatie over het hoger onderwijs en studiekeuze”, vertelt directeur-bestuurder Ingrid Kolkhuis Tanke.  De website Studiekeuze123.nl behoudt wel de vertrouwde naam. Vanuit www.studiekeuze123.nl blijft Landelijk Centrum Studiekeuze voorlichting geven aan de 2 miljoen jaarlijkse bezoekers, met name studiekiezers, ouders en decanen.

Groei en professionalisering

De organisatie startte zo’n 16 jaar geleden met een database en de landelijke website Studiekeuze123.nl om aankomend studenten voor te lichten over de studiekeuze. Groei en professionalisering hebben ervoor gezorgd dat de stichting een steeds uitgebreider productaanbod heeft ontwikkeld en we daarmee een steeds grotere rol zijn gaan spelen bij het verzamelen, analyseren en verspreiden van data en informatie over studiekeuze in het hoger onderwijs.

Dat zien we niet alleen terug in de website Studiekeuze123.nl maar bij ook andere producten van de stichting, zoals Studie in Cijfers, de Studiekeuzedatabase en de Nationale Studenten Enquête. Naast een nieuwe naam heeft de stichting ook een nieuwe huisstijl. Alle producten hebben een bijpassende eigen uitstraling.

“Kiezen gaat over meer dan alleen het maken van een opleidingskeuze, maar ook over het vinden van je plek in de maatschappij.”

Ingrid Kolkhuis Tanke
Directeur-bestuurder Landelijk Centrum Studiekeuze

Directeur-bestuurder Ingrid Kolkhuis Tanke geeft aan dat de nieuwe naam de brede ambities ondersteunt: “Bij het vinden van je eigen plek spelen vele aspecten een rol; denk aan baankans na de studie, of informatie over op kamers gaan. Ook over deze onderwerpen geven wij gerichte en toepasbare informatie door effectief onze kennis rondom data- en informatiebeheer te benutten en aan te bieden.”

Meer weten over Landelijk Centrum Studiekeuze?

Vanuit Landelijk Centrum Studiekeuze willen we er aan bijdragen dat studiekiezers hun plek kunnen vinden bij een passende studie.

Meer over onze producten:

Banner Studiekeuze123.nl met mbo-student en havist

Studiekeuze123.nl

De website Studiekeuze123.nl vind je objectieve informatie over alle erkende hbo- en wo-opleidingen in Nederland.

Student vult de Nationale Studenten Enquête in

NSE

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun hbo- of wo-opleiding.

Studiekeuzedatabase

Met behulp van de Studiekeuzedatabase heb je toegang tot actuele studiekeuzedata en -informatie uit betrouwbare bronnen.

Deel dit artikel via