Instructies NSE

In de voorbereiding van de Nationale Studenten Enquête (NSE) en tijdens het veldwerk, kun je gebruik maken van de NSE-instructiedocumenten. Deze instructies geven je handvatten bij de verschillende handelingen en aanlevermomenten. De pagina met instructies wordt door het jaar heen aangevuld. Ook kun je met behulp van de datum zien wanneer er een update is geweest van de instructies.

Tweefactorauthenticatie

Inloggen in de NSE Portal met je bestaande account kan alleen nadat je deze via tweefactorauthenticatie gekoppeld hebt. Over hoe je de koppeling maakt tussen je bestaande account en de tweefactorauthenticatie-app is een instructie beschikbaar.

18-09-2023

Aanleveren studentgegevens

Om studenten uit te kunnen nodigen voor de NSE 2024, is het belangrijk dat je de studentgegevens tijdig aanlevert in de NSE Portal. In de instructie staat beschreven om welke studenten het gaat, welke studentgegevens noodzakelijk zijn om aan te leveren, welke optionele gegevens mogelijk zijn en hoe je het bestand op de juiste manier aanlevert. Voor het aanleveren van de studentgegevens gebruik je het sjabloon dat je hieronder kunt downloaden.

18-09-2023

18-09-2023

Uploadomgeving

Het bestand met de studentgegevens upload je in de NSE Portal. In deze instructie lees je welke stappen je doorloopt tijdens het uploaden.

18-09-2023

Downloadomgeving

In deze instructie vind je meer informatie over het downloaden van bestanden vanuit de NSE Portal.

18-09-2023

Flexibele schil

De vragenlijst van de NSE 2024 bestaat uit een kernvragenlijst en een flexibele schil. De flexibele schil biedt de mogelijkheid om aanvullend op de kernvragenlijst, vraagblokken toe te voegen voor jouw onderwijsinstelling. In deze instructie staat welke aanvullende thema’s beschikbaar zijn en hoe je deze kunt selecteren.

18-09-2023

Instellingsvragen

Naast thema’s uit de flexibele schil, kun je vanuit jouw onderwijsinstelling ook eigen instellingsvragen opnemen in de NSE 2024. In deze instructie lees je een toelichting op de punten die belangrijk zijn om vooraf mee te nemen bij de keuze van de instellingenvragen, wat de stappen zijn voor het indienen van vragen en in welk format je de gewenste instellingsvragen kunt aanleveren.

18-09-2023

18-09-2023

Respons op maat

Tijdens het veldwerk kunnen onderwijsinstellingen de respons monitoren via de NSE Portal. Wanneer een extra uitsplitsing in de respons nodig is die niet in het responsoverzicht staat, kan het NSE-onderzoeksbureau MWM2 responsoverzichten op maat maken.

18-09-2023

Instellen spamfilters

Om het mogelijk te maken dat studenten aan de NSE kunnen deelnemen, is het allereerst belangrijk dat de uitnodiging voor deelname hen goed bereikt. Onderzoeksbureau MWM2 stuurt de uitnodigingen naar de studenten per e-mail. Het primaire e-mailadres is het zogenaamde instellingsmailadres van de student. Om te voorkomen dat de uitnodiging voor deelname wordt tegengehouden door het spamfilter, is het belangrijk dat de IT-afdeling van de onderwijsinstelling de spamfilters hierop instelt. De instructie geeft handvatten om de spamfilters op de juiste manier in te stellen.

18-09-2023

Responsmonitoring

Tijdens het veldwerk van de NSE 2024 is het mogelijk om de actuele respons te bekijken via de NSE Portal. In deze instructie lees je hoe je de respons voor jouw onderwijsinstelling kunt volgen.

18-09-2023

Vragen over de instructies

Heb je nog vragen over de instructies bij de NSE 2024 of ben je op zoek naar een aanvullende toelichting? Neem contact op met het projectteam van de NSE.

NSE voor onderwijsinstellingen | Praktische informatie bij NSE | Communicatie over de NSE

Lees meer

Student vult de Nationale Studenten Enquête in
NSE

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun hbo- of wo-opleiding.

Landelijk Centrum Studiekeuze

De NSE maakt onderdeel uit van Landelijk Centrum Studiekeuze. Je kunt hier terecht voor actuele en betrouwbare informatie over het hoger onderwijs en studiekeuze.

Nieuws en blogs

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Landelijk Centrum Studiekeuze? Bekijk het overzicht met de meest recente nieuwsberichten en blogs.