Communicatie over de NSE

Wat is er mogelijk om studenten te enthousiasmeren om de Nationale Studenten Enquête (NSE) in te vullen? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om de communicatie rond de NSE effectief in te richten voor jouw onderwijsinstelling.

Communicatierichtlijnen

Tijdens de NSE is het van belang om studenten op een neutrale manier aan te moedigen om de vragenlijst in te vullen. In de communicatierichtlijnen staat beschreven hoe je dit kun doen zonder gebruik te maken van sturende communicatie.

Promotiemateriaal

Om de NSE onder de aandacht te brengen van studenten ontwikkelt Landelijk Centrum Studiekeuze verschillende promotiematerialen. Als deelnemende onderwijsinstellingen kun je dit materiaal vrij gebruiken. Ook is er een bouwpakket beschikbaar waarin je het eigen logo en/of een tekst op maat kunt toevoegen.

Uitnodigingen en reminders

Studenten ontvangen per e-mail een uitnodiging en reminders om deel te nemen aan de NSE. Lees meer over de e-mails en reminders in de verschillende fases van de NSE en bekijk de voorbeelden.

Lees meer

Student vult de Nationale Studenten Enquête in
NSE

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun hbo- of wo-opleiding.

Landelijk Centrum Studiekeuze

De NSE maakt onderdeel uit van Landelijk Centrum Studiekeuze. Je kunt hier terecht voor actuele en betrouwbare informatie over het hoger onderwijs en studiekeuze.

Nieuws en blogs

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Landelijk Centrum Studiekeuze? Bekijk het overzicht met de meest recente nieuwsberichten en blogs.