Uitnodigingen en reminders bij de NSE

Tijdens de Nationale Studenten Enquête (NSE) ontvangen studenten diverse e-mails om de vragenlijst in te vullen. Op deze pagina lees je meer over de inhoud van de e-mails en het ritme van verzending. Ook vind je voorbeelden van de uitnodigingen en reminders bij de NSE 2024.

Studenten ontvangen de uitnodiging om de Nationale Studenten Enquête in te vullen per e-mail. Wanneer ze de vragenlijst niet invullen, ontvangen ze hierna nog 3 reminders en een last shot e-mail. Zodra ze de vragenlijst hebben ingevuld, ontvangen ze geen reminders meer.  

Taalkeuze

De e-mails worden toegestuurd in de taal die door de onderwijsinstelling is opgegeven. Dit kan Nederlands, Engels of Duits zijn. Ook is het mogelijk om alle talen onder elkaar te tonen. Studenten kunnen zelf kiezen in welke taal ze de vragenlijst invullen. Dit wordt in het eerste scherm van de vragenlijst gevraagd. Ook dit kan in het Nederlands, Engels of Duits.

E-Mail met link kwijt

In de e-mails staat een unieke, persoonlijke link, die toegang geeft tot de vragenlijst. Mocht een student de mail met link kwijt zijn, dan kan deze opnieuw worden opgevraagd via de ʻlost link toolʼ op de NSE studentenpagina. De student vult hier het e-mailadres in dat bij de onderwijsinstelling bekend is. De link wordt dan nogmaals per e-mail toegestuurd. Als de student niet door de onderwijsinstelling is aangeleverd, kan er ook geen link worden aangemaakt en toegestuurd. Ook andere e-mailadressen dan die bij de onderwijsinstelling bekend zijn, werken niet.

Dankmail

Na het publiceren van de resultaten, ontvangen alle studenten die hebben deelgenomen een dankmail. Hierin worden ze bedankt voor hun deelname en wordt aangegeven waar ze de resultaten kunnen bekijken. 

Ritme verzending

Week 1 veldwerk: 1e uitnodiging

Week 3 veldwerk: 1e reminder

Week 5 veldwerk: 2e reminder

Week 7 veldwerk: 3e reminder

Week 8 veldwerk: Last shot mail

Voorbeelden uitnodiging en reminders NSE 2024

Uitnodiging

Uitnodiging – Nederlands (pdf, 32 kB)

Uitnodiging – Engels (pdf, 32 kB)

Uitnodiging – Duits (pdf, 32 kB)

Reminders

Reminder 1 – Nederlands (pdf, 32 kB)

Reminder 1 – Engels (pdf, 32 kB)

Reminder 1 – Duits (pdf, 32 kB)

Reminder 2 – Nederlands (pdf, 32 kB)

Reminder 2 – Engels (pdf, 32 kB)

Reminder 2 – Duits (pdf, 32 kB)

Reminder 3 inclusief cheque – Nederlands (pdf, 28 kB)

Reminder 3 inclusief cheque – Engels (pdf, 32 kB)

Reminder 3 inclusief cheque – Duits (pdf, 32 kB)

Last shot

Last shot mail inclusief cheque – Nederlands (pdf, 28 kB)

Last shot mail inclusief cheque – Engels (pdf, 28 kB)

Last shot mail inclusief cheque – Duits (pdf, 29 kB)

Dankmail

Dankmail – Nederlands (pdf, 27 kB)

Dankmail – Engels (pdf, 27 kB)

Dankmail – Duits (pdf, 27 kB)

NSE voor onderwijsinstellingen | Communicatie over de NSE | Praktische informatie bij NSE

Lees meer

Student vult de Nationale Studenten Enquête in
NSE

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun hbo- of wo-opleiding.

Landelijk Centrum Studiekeuze

De NSE maakt onderdeel uit van Landelijk Centrum Studiekeuze. Je kunt hier terecht voor actuele en betrouwbare informatie over het hoger onderwijs en studiekeuze.

Nieuws en blogs

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Landelijk Centrum Studiekeuze? Bekijk het overzicht met de meest recente nieuwsberichten en blogs.