Praktische informatie bij de NSE

Op deze pagina vind je een overzicht van alle praktische informatie die je als contactpersoon nodig hebt in de voorbereiding van de Nationale Studenten Enquête (NSE) en tijdens de veldwerkperiode.

Instructies

In de voorbereiding van de NSE en tijdens het veldwerk kun je gebruik maken van de NSE-instructiedocumenten. Deze instructies geven je handvatten bij de verschillende handelingen en aanlevermomenten.

Bijblijvers NSE

Gedurende het jaar brengen we je per e-mail op de hoogte over de NSE 2024 door middel van de Bijblijvers NSE. Op deze pagina lees je alle Bijblijvers 2024 terug.

Bijeenkomsten NSE

Per jaar organiseert Landelijk Centrum Studiekeuze verschillende bijeenkomsten voor onderwijsinstellingen die deelnemen aan de NSE. Lees meer over de geplande bijeenkomsten en bekijk de presentaties van voorgaande bijeenkomsten.

GUO NSE

Om deel te nemen aan de NSE onderteken je als onderwijsinstelling voorafgaand een meerjarige gegevensuitwisselingsovereenkomst (GUO). Lees meer over de achtergrond van de GUO en de mogelijkheid om een aanvullend koppelbestand te ontvangen voor jouw onderwijsinstelling.

Lees meer

Student vult de Nationale Studenten Enquête in
NSE

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun hbo- of wo-opleiding.

Landelijk Centrum Studiekeuze

De NSE maakt onderdeel uit van Landelijk Centrum Studiekeuze. Je kunt hier terecht voor actuele en betrouwbare informatie over het hoger onderwijs en studiekeuze.

Nieuws en blogs

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Landelijk Centrum Studiekeuze? Bekijk het overzicht met de meest recente nieuwsberichten en blogs.