Releases en dagelijkse updates

De inhoud van de Studiekeuzedatabase is afkomstig uit een verzameling van betrouwbare bronnen. Om te zorgen voor zo actueel mogelijke data op het gebied van studiekeuze en hoger onderwijs wordt de database op verschillende momenten geüpdatet. Dit gebeurt via periodieke releases en dagelijkse updates.

Periodieke releases

Per jaar vinden er negen periodieke releases van de database plaats. Hierin wordt de database geüpdatet met actuele data uit verschillende bronnen, zoals 1 Cijfer HO van DUO, de HBO-monitor, de Nationale Alumni Enquête en de Nationale Studenten Enquête (NSE).

De basis van de Studiekeuzedatabase is RIO (Registratie Instellingen en Opleidingen). Iedere release worden de actuele inschrijfbare opleidingen bijgewerkt aan de hand van de gegevens in RIO.

Op de pagina Bronnen vind je welke informatie uit RIO en andere bronnen wordt overgenomen in de Studiekeuzedatabase en wanneer de informatie voor het laatst is ververst.

Tijdens iedere release wordt een aantal bronnen geüpdatet. Bekijk hieronder per release welke wijzigingen er zijn doorgevoerd.

Dagelijkse updates vanuit HOVI

Onderwijsinstellingen leveren zelf informatie aan via HOVI. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om open dagen en de beschrijving van een opleiding. Deze informatie wordt dagelijks ververst.

In dit staat welke opleidingsinformatie Landelijk Centrum Studiekeuze vanuit HOVI overneemt in de Studiekeuzedatabase en/of op de website Studiekeuze123.nl.

In dit overzicht staat welke opleidingsinformatie Landelijk Centrum Studiekeuze vanuit HOVI overneemt in de Studiekeuzedatabase en andere producten van Landelijk Centrum Studiekeuze.

Voor meer informatie over HOVI kun je terecht op de website van HOVI.

Bekijk ook:

NSE

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun hbo- of wo-opleiding.

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers biedt een handig overzicht waarmee je verschillende cijfers over een opleiding kunt bekijken en vergelijken.

Studiekeuze123.nl

Op de website Studiekeuze123.nl vind je objectieve informatie over alle erkende hbo- en wo-opleidingen in Nederland.